Daugelis žmonių mano, kad vištiena yra sveikesnė nei kiauliena, jautiena ir ėriena. Kodėl žmonės turi tokią nuomonę?
Greičiausiai stereotipas apie sveiką vištienos mėsą susiformavo tolimoje praeityje. Daugelis religijų draudžia valgyti kiaulieną dėl to, kad kiaulės serga tomis pačiomis ligomis kaip ir žmonės. Karvės ir avys taip pat perneša daugybę ligų, taip pat yra įvairių parazitų donorės. Šie parazitai gana patogiai gyvena žmogaus organizme daugelį metų.
Žinoma, vištienos mėsos negalima vadinti visiškai saugia. Tačiau ši mėsa vis tiek tinka kepimui. Mes jums pasakysime, kaip iškepti sultingą vištieną su garnyru.
Ingredientai keptai vištienai su garnyru:
vištienos kojos - 2 vnt .;
paprika - šaukštelis;
karis - šaukštelis;
druska - šaukštelis;
pomidorų pasta - šaukštai;
majonezas - šaukštai;
kopūstai - 300 g;
virti ryžiai - 140 g;
morkos - 80 g;
svogūnas - 100 g;
augalinis aliejus - 2 šaukštai;
vanduo - 200 ml.
Keptos vištienos su garnyru paruošimas:
Vištienos kojeles pabarstykite puse arbatinio šaukštelio kario, paprika ir druska. Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su majonezu, vištienos kojeles aptepkite padažu ir palikite pasimarinuoti.
Kopūstą susmulkinkite, lengvai sutrinkite ir pasūdykite pagal skonį. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais.
Kopūstą sumaišykite su svogūnais ir morkomis, pabarstykite garuose virtais ryžiais. Į daržoves įpilkite kario, paprikos, druskos ir supilkite augalinį aliejų.
Sudėkite daržoves į kepimo indą ir išlyginkite paviršių. Supilkite vandenį į garnyrą ir padėkite ant vištienos kojos.
Vištieną ir daržoves uždenkite folija ir kepkite 240 laipsnių temperatūroje valandą.
Tada nuimkite foliją nuo indo ir kepkite dar 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.