Sriuba su žaliaisiais žirneliais ir lydytu sūriu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puiki sriuba po šventinės vaišės ir ne tik. Jis paruošiamas labai paprastai, pasirodo lengvas, malonaus kreminio skonio. Jei pavargote nuo sunkaus maisto ir norite kažko „plono“, tuomet mūsų receptas kaip tik jums.

Reikalingi produktai

  • 500 gramų kiaulienos šonkaulių
  • 200 gramų bulvių
  • 200 gramų lydyto sūrio
  • 100 gramų žaliųjų žirnelių (šaldytų arba šviežių)
  • 2 šaukštai ryžių
  • 1 morka
  • 1 lemputė
  • 1 lauro lapas
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • žalias
  • daržovių aliejus

Pradedame virti sriubą

Šonkauliukus sudėkite į keptuvę ir užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų mėsą. Dedame ant viryklės ir užverdame. Tada nupilkite vandenį, gerai išplaukite šonkaulius ir puodą.

Šonkauliukus vėl dedame į keptuvę, užpilame vandeniu (2,5 litro), dedame ant viryklės ir užverdame. Mėsą kepkite ant vidutinės ugnies 40 minučių.

Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sutarkuokite nuluptas morkas. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Lydytą sūrį supjaustykite labai mažais kubeliais, susmulkinkite paruoštus žalumynus.

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Tada suberiame morkas, išmaišome ir viską kartu paverdame dar 2 min.

Iš sultinio išimkite šonkaulius, atvėsinkite ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Ir tada supjaustykite mažais gabalėliais.

Į verdantį sultinį sudėkite bulves ir nuplautus ryžius. Viską kartu virkite 15 minučių.

Praėjus nurodytam laikui, į sriubą suberkite mėsą ir žaliuosius žirnelius, užvirinkite.

Tada supilkite lydytą sūrį ir virkite sriubą ant silpnos ugnies 15 minučių. Po to pagal skonį įberkite druskos, pipirų, paruoštą daržovių tyrę ir lauro lapelį. Taip pat sudėkite smulkintus žalumynus. Viską sumaišykite, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.

Palikite sriubą po uždarytu dangčiu prisitraukti 5 minutes, o tada patiekite prie stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.