Tokios pikantiškos ir lengvos salotos puikiai tinka prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų.
Paruošti reikės šių ingredientų:
–
vyšninių pomidorų, 2 pakuotės;
– svogūno, šviežio agurko, po
1
vnt.;
– citrinos, 1,2 vnt.;
– žolelių
; – sojų padažo, 1 valgomasis šaukštas
; – česnako, 4 skiltelės arba pagal skonį;
– druskos, pipirų;
– garstyčių ir medaus,
po
1 valgomąjį šaukštelį
; – augalinio aliejaus, 50 ml.
Gaminimo procesas
Pomidorai nuplaunami ir nusausinami popieriniais rankšluosčiais,
praduriami
dantų krapštuku ties koteliu ir sudedami į indą.
Pomidorai pasūdomi pagal skonį, sudedami agurkų apskritimai, plonais pusžiedžiais supjaustyti svogūnai, petražolės, krapai ir žalieji svogūnai.
Kuo daugiau žalumynų, tuo aromatingesnis bus patiekalas.
Padažui sumaišykite augalinį aliejų, pusės citrinos sultis, sojų padažą, medų, garstyčias ir pipirus. Paragaukite ir pagal skonį įberkite prieskonių
. Užpilkite padažą ant salotų, išmaišykite ir uždenkite indą dangčiu. Nusiųskite į šaldytuvą 30 minučių ir patiekite.
Patarimas: į salotas taip pat galite įdėti saldžiųjų paprikų. Taip pat galite pasigaminti iš paprastų pomidorų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
