Šiandien žmona visiems pagamino salotas – visiems šeimos nariams, nors kartais esame išrankūs ir nevalgome tam tikrų maisto produktų, jos labai patiko. Pasirodo, ji jau kurį laiką turėjo šį receptą, tik laukė daržovių sezono, kad galėtų jas pagaminti.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- svogūnas, pusė;
- pusės citrinos sultys (1 valgomasis šaukštas acto);
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- druskos, apie 0,5 šaukštelio;
- pipirai, trečdalis arbatinio šaukštelio;
- garstyčios, 1 arb. šaukštelis;
- burokėliai ir morkos, po 1;
- bet kokie žalumynai;
- silkių ikrai, 100 g.
Virimo procesas
Pirmiausia supjaustykite svogūną kubeliais ir marinuokite jį citrinos sultyse arba acte, augaliniame aliejuje, druskoje, pipiruose ir garstyčiose. Viską sumaišykite ir leiskite svogūnui marinuotis 7 minutes.
Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka ir išmaišykite.
Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles, kubeliais pjaustytus silkių ikrus ir svogūną, užpilkite marinatu. Sumaišykite salotas ir patiekite.
Pasirodo labai skanu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





