Žmona mane nustebino naujomis burokėlių salotomis. Jų nereikia nei virti, nei kepti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien žmona visiems pagamino salotas – visiems šeimos nariams, nors kartais esame išrankūs ir nevalgome tam tikrų maisto produktų, jos labai patiko. Pasirodo, ji jau kurį laiką turėjo šį receptą, tik laukė daržovių sezono, kad galėtų jas pagaminti.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • svogūnas, pusė;
  • pusės citrinos sultys (1 valgomasis šaukštas acto);
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai;
  • druskos, apie 0,5 šaukštelio;
  • pipirai, trečdalis arbatinio šaukštelio;
  • garstyčios, 1 arb. šaukštelis;
  • burokėliai ir morkos, po 1;
  • bet kokie žalumynai;
  • silkių ikrai, 100 g.

Virimo procesas

Pirmiausia supjaustykite svogūną kubeliais ir marinuokite jį citrinos sultyse arba acte, augaliniame aliejuje, druskoje, pipiruose ir garstyčiose. Viską sumaišykite ir leiskite svogūnui marinuotis 7 minutes.

Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka ir išmaišykite.

Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles, kubeliais pjaustytus silkių ikrus ir svogūną, užpilkite marinatu. Sumaišykite salotas ir patiekite.

Pasirodo labai skanu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.