Žiediniai kopūstai yra puiki daržovė gardžiausiems ir sveikiausiems patiekalams ruošti, ypač kai jie gaminami su sūrio padažu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
žiedinių kopūstų, 1 kg;
– sūrio, 170 g;
– sviesto, 55 g;
– miltų, 30 g;
– garstyčių miltelių, 2 šaukšteliai arba paprastų garstyčių, 2 šaukštai
; – druskos ir pipirų pagal skonį, muskato riešuto
; – pieno, 500 ml; –
žolelių
.
Kepimo procesas
Įjunkite orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių C.
Kopūstus supjaustykite smulkiais žiedynais, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 6 minutes.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žoleles smulkiai sukapokite
. Jums patogiu būdu išlydykite sviestą, supilkite miltus ir plaktuvu išmaišykite masę iki vientisos masės, kepkite, kol paruduos.
Supilkite pieną, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir nuimkite nuo viryklės, kai padažas taps tirštas.
Supilkite sūrį ir maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir taps vientisas, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Kopūstus sudėkite į formą, užpilkite padažu ir kepkite 35 min.
Patiekite karštus, apibarstytus žalumynais ir paprika, galite įdėti mėgstamų prieskonių ir smulkinto česnako
.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
