Paprastas būdas paversti įprastą vištienos krūtinėlę įspūdingu restorano patiekalu.

Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 4 vnt.
- Sūris (Gouda, Emmental ir kt.) – 24 griežinėliai
- Virtas kumpis – 12 griežinėlių
- Sluoksniuotos tešlos (paruoštos) – 2 lakštai
- Garstyčios – 4 šaukštai. l.
- Česnakas – 1 skiltelė
- Kiaušiniai – 2 vnt. (tepimui)
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Filė lengvai pasūdykite ir papipirinkite, įtrinkite česnaku ir gerai išplakite iki ~5 mm storio. Gausite plonus mėsos sluoksnius.

Ant kiekvieno sluoksnio dėkite 4 sūrio riekeles, ant viršaus 3 kumpio riekeles ir dar 2 sūrio riekeles.

Atsargiai susukite kiekvieną vištienos gabalėlį į tvirtą ritinėlį. Apvyniokite maistine plėvele ir 1 valandai palaikykite šaldytuve, kad sustingtų forma.

Tešlą supjaustykite stačiakampiais (maždaug 20×30 cm). Patepkite garstyčiomis, palikdami įdubimus aplink kraštus. Kiekvieną ritinėlį apvyniokite tešla, sandariai suspauskite kraštus.

Bandeles sudėkite siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Šakute padarykite negilius kryžiaus formos įpjovimus, kad sukurtumėte gražų raštą.

Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Padavimai:
Paruoštus suktinukus galima patiekti su žolelėmis, šviežiomis daržovėmis arba lengvu garnyru.
Traški tešla su lydytu sūriu ir švelnia vištiena viduje – rezultatas vertas pastangų!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
