Iš šio paprasto produkto galite paruošti daugybę skanių patiekalų. Siūlome aštrių širdelių receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— vištienos širdelės, 600 g;
– medus, 1 valgomasis šaukštas;
– svogūnas, 1 vnt;
– sojos padažas, 3 v.š.;
– actas, 5 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį.
Virimo procesas
Kruopščiai nuplauname širdeles, pašaliname perteklių ir nusausiname ant popierinių rankšluosčių.
Padažui sumaišykite actą, sojų padažą ir medų, druską ir pipirus.
Svogūną sumalkite trintuvu ir suberkite į padažą.
Patarimas: kad širdelės būtų dar skanesnės ir minkštesnės, į marinatą galite įmaišyti ir garstyčių, kokių tik mėgstate. Jis suteikia nepakartojamą skonį, aromatą, padaro bet kokią mėsą minkštesnę ir kartu su medumi sukuria ypatingas skonio natas.
Širdeles marinate marinate 1 valandą ir ilgiau – bus skanesnės. Marinuoti reikia šaldytuve.
Paimkite iešmelius ir 30 minučių palaikykite vandenyje – taip išvengsite malkų išdegimo orkaitėje.
Suveriame širdeles, dedame ant kepimo skardos ir kepame 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite su įvairiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis.