Receptas iš produktų, kurie visada yra šaldytuve. Patiekalas lengvai virškinamas, todėl tinkamas dažnai vartoti. Kotletai yra ekonomiški ir skanūs, todėl dažnai atsidurs ant jūsų šeimos stalo.
Ingredientai vištienos kotletams:
- Vištienos filė – 2 vnt.;
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio;
- Bulvės – 1 kg;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Miltai – 2 šaukštai. l.
Vištienos kotletų gaminimas:
Vištienos filė supjaustykite išilgai plonos lėkštės. Kiekvieną lėkštę uždenkite maistine plėvele ir plaktuku smogkite iš abiejų pusių. Kepsnelius pasūdykite, iš abiejų pusių pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Nepamirškite į mėsos pluoštus įtrinti druskos ir prieskonių.
Nuskustas bulves sumalkite ant smulkių trintuvės pjaustytuvų. Iš skysčio pertekliaus išspauskite bulvių masę.
Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite miltus, išminkykite tešlą primenančią masę.
Kiekvieną mėsos sluoksnį padalinkite į dvi dalis.
Mėsą iš abiejų pusių uždenkite bulvine tešla, suformuokite paplotėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 5-6 minutes.
Šiuos vištienos kotletus su bulvėmis galima patiekti be garnyro.
Kaip padažas tinka grietinė arba majonezas.