Vištienos kotletai su bulvėmis. Skanus ir paprastas patiekalas kiekvienai dienai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Receptas iš produktų, kurie visada yra šaldytuve. Patiekalas lengvai virškinamas, todėl tinkamas dažnai vartoti. Kotletai yra ekonomiški ir skanūs, todėl dažnai atsidurs ant jūsų šeimos stalo.

Ingredientai vištienos kotletams:

  • Vištienos filė – 2 vnt.;
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio;
  • Bulvės – 1 kg;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Miltai – 2 šaukštai. l.

Vištienos kotletų gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite išilgai plonos lėkštės. Kiekvieną lėkštę uždenkite maistine plėvele ir plaktuku smogkite iš abiejų pusių. Kepsnelius pasūdykite, iš abiejų pusių pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Nepamirškite į mėsos pluoštus įtrinti druskos ir prieskonių.

Nuskustas bulves sumalkite ant smulkių trintuvės pjaustytuvų. Iš skysčio pertekliaus išspauskite bulvių masę.

Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite miltus, išminkykite tešlą primenančią masę.

Kiekvieną mėsos sluoksnį padalinkite į dvi dalis.

Mėsą iš abiejų pusių uždenkite bulvine tešla, suformuokite paplotėlius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 5-6 minutes.

Šiuos vištienos kotletus su bulvėmis galima patiekti be garnyro.

Kaip padažas tinka grietinė arba majonezas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.