daržovėmis, prieskoniais ir žolelėmis.
Chakhokhbili turi ryškų, sodrų skonį ir aromatą. Tai pasiekiama naudojant įvairius prieskonius ir žoleles.
Skirtingi Gruzijos regionai turi savo chakhokhbili variantus, kurie gali skirtis pagal sudedamųjų dalių sudėtį ir paruošimo būdą.
Tačiau pagrindiniai principai išlieka tie patys: kaip pagrindą naudokite vištieną ar kitą paukštieną, dėkite daug daržovių, prieskonių ir troškinkite patiekalą, kol iškeps visi ingredientai.
Ingredientai:
Vištienos mėsa – 1,2 kg;
Svogūnai – ½ kg;
Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
Chmeli suneli – 3/4 šaukštelio;
Sausas česnakas – ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
Pomidorai – ½ kg;
Saldieji pipirai – 1 vnt .;
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
kalendra – 50 g;
Petražolės – 50 g.
Chakhokhbili paruošimas:
Vištienos mėsą sudėkite į karštą augalinį aliejų keptuvėje. Kai tik vištiena apskrus, apverskite gabalėlius į kitą pusę.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Iškeptą vištieną dėkite į lėkštę, o svogūną pakepinkite panaudotame aliejuje iki skaidrumo.
Į svogūną suberkite papriką ir suneli apynius. sauso česnako, juodųjų pipirų, sumaišykite. Pomidorą ir papriką supjaustykite mažais griežinėliais, suberkite į svogūną, supilkite pomidorų pastą, išmaišykite.
Troškinkite daržoves po dangčiu 7 minutes ir įberkite druskos pagal skonį. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, suberkite į troškintas daržoves ir dar porą minučių virkite uždengę.
Į lėkštę dėkite porą šaukštų daržovių mišinio. Įdėkite vištieną į likusį daržovių padažą keptuvėje.
Vištienos viršų apliekite lėkštėje likusiu padažu.
Vištieną reikia troškinti po dangčiu 30 minučių. 5 minutes prieš kepimą užpilkite padažu ant vištienos nemaišydami turinio.
Iškepus palikite indą stingti 5 minutes. Pasirodo sultinga vištiena su daržovių padažu.