Vos per 150 metų bulvės tiesiogine prasme tapo viena populiariausių daržovių pasaulyje. Faktas yra tas, kad senovėje bulvių nebuvo. Vietoj bulvių jie naudojo, pavyzdžiui, ropes.
Gerai, kad bulvės tapo daugelio žmonių mitybos dalimi. Pavyzdžiui, bulvėse yra baltymų, kurie turi didelę biologinę vertę. Bulvėse taip pat yra aminorūgščių ir vitamino C.
Todėl bulvės turėtų būti dietoje. Bet ne tik kaip keptos bulvės ar bulvių košė. Galite gaminti bulvių troškinį.
Ingredientai bulvių troškinimui:
Bulvės - 9 vnt.;
Kiaušiniai - 6 vnt.;
Svogūnai - vnt.;
Augalinis aliejus - 200 ml;
Druska - ½ šaukštelio.
Bulvių troškinio paruošimas:
Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais. Nulupkite bulves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir bulves ir sumaišykite ingredientus.
Kepkite bulves ir svogūnus 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Bulvės turi tapti minkštos. Į atskirą dubenį išmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite.
Bulves ir svogūnus išimkite iš keptuvės kiaurasamtyje. Svarbu, kad iš bulvių nutekėtų visas aliejus. Karštas bulves suberkite į dubenį su kiaušiniais, išmaišykite ir palikite porai minučių.
Stengiamės įkaitinti keptuvę ir sutepti anksčiau naudotu augaliniu aliejumi. Ant paviršiaus uždėkite bulvių ir kiaušinių mišinį ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Kepkite mišinį 10 minučių ant vidutinės ugnies po dangčiu. Tada, naudodami plokščią lėkštę su sviestu, apverskite troškintuvą ant neapkeptos pusės.
Apkepkite antrąją pusę apie 2-3 minutes ir dėkite į lėkštę.
Bulvių troškinį rekomenduojama patiekti su daržovių salotomis iš agurkų ir pomidorų.