Viena bulvė, viena morka, viena cukinija: dabar be vargo verdu bulvinius blynus nauju būdu. Suvalgyta per 5 minutes!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanaus vasaros patiekalo gaminimas iš cukinijų, bulvių ir morkų. Tokių bulvinių blynų galima paragauti tik pačiu saulėčiausiu metų laiku. Neleiskite šiam skanumui praeiti pro šalį.

Ingredientai:

600 g cukinijų
600 g bulvių
100 g morkų
1 gabalas svogūno
2-3 skiltelės česnako
3 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas. grietinės
80 g manų kruopų
50 g miltų
Druska ir prieskoniai pagal skonį

Virimo būdas:

Pirmiausia supjaustykite cukiniją, jei norite pašalinti odelę ir nulupkite daržoves. Paimkite didelę tarką ir ant jos sutarkuokite cukiniją.

Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su cukinijomis, kurios perkeliamos į atskirą indą. Įberiame druskos, kad mūsų cukinijos suteiktų sulčių ir viską išmaišome. Leiskite pastovėti porą minučių.

Dabar turime atsikratyti sulčių, tam paimame dalį mišinio ir išsaugome, sausą dalį perkeliame į kitą indą.

Nuluptą svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir supilkite į cukinijų mišinį.

Žalias bulves taip pat sutarkuojame smulkia tarka, taip pat reikia atsikratyti sulčių. Kai tai padarysite, sudėkite bulves į cukinijas. Dabar viską gerai išmaišykite ir įberkite druskos bei prieskonių pagal skonį.

Dabar išmuškite kiaušinius ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Įdėkite vieną šaukštą grietinės ir 2-3 skilteles tarkuoto česnako ir viską išmaišykite. Jei norite, galite pridėti ir smulkiai pjaustytų žolelių – krapų, petražolių.

Tada įpilkite 80 gramų manų kruopų ir išmaišykite. Ir suberkite persijotus miltus, išmaišykite. Jei nemėgstate manų kruopų, galite įdėti dvigubą dalį miltų. Dabar leiskite mūsų mišiniui šiek tiek sėdėti, kad manų kruopos išbrinktų, 5–10 minučių.

Tada pradedame kepti blynus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Kiekvieną bulvinį blyną apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Vasarinis blynų iš bulvių, cukinijų ir morkų receptas.

Bulvinį blyną bus patogu apversti naudojant dvi šakutes. Svarbu, kad visi būtų iškepę viduje.

Gatavus blynus padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Aromatas pasklinda visuose namuose – net kaimynai jį išgirs ir paprašys šio skanėsto recepto. Mūsų bulviniai blynai išeina su traškia plutele ir minkštu viduje. Leisk jam valgyti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.