Vartoju 1 kiaušinį ir 1 puodelį kefyro. Minkščiausi ir skaniausi plokštainiai ant keptuvės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokštainiai yra viena populiariausių ir seniausių duonos rūšių pasaulyje. Pirmieji plokštainiai atsirado neolito

laikotarpiu, o jų kilmė siejama su daugybe įdomių mitų ir legendų. Tačiau patikimiausią kilmės versiją pasiūlė archeologai. Jų nuomone, pirmoji duona atsirado atsitiktinai, kai pirmykščiai žmonės į ugnį įmetė kviečių košės.

Iki šių dienų duonai būdingas paprastas paruošimas ir universalumas

.

Pabandykime pasigaminti plokštainį namuose.

Plokštainio ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Kefyras – 200 ml;
  • Pienas – 200 ml;
  • Druska – 0,5 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Sūris – 100 g;
  • Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis;
  • Miltai – 200 g;
  • kepimo soda – 0,5 šaukštelio.

Plakinio paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, kefyrą, aliejų ir druską. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite plakikliu

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, komponentus siųskite į pagrindinę masę. Į dubenį su kiaušinių mase supilkite miltus ir sodą, išmaišykite iki vientisos masės, atsikratydami gumuliukų.

Беру 1 яйцо и 1 стакан кефира. Самые нежные и вкусные лепёшки на сковороде

Įkaitintą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, nedideliu sluoksniu paskleiskite tešlą ant paviršiaus, visiškai uždengdami keptuvės dugną.

Kepkite plokštainį ant vidutinės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kad taptų auksinės spalvos.

Беру 1 яйцо и 1 стакан кефира. Самые нежные и вкусные лепёшки на сковороде

Plokštainiai bus puikus priedas prie pagrindinio patiekalo. Tačiau juos galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą.

Беру 1 яйцо и 1 стакан кефира. Самые нежные и вкусные лепёшки на сковороде

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *