Tikslią vaflių recepto kilmę gana sunku išsiaiškinti. Saldūs pyragaičiai pradėti ruošti Senovės Graikijoje. Šis patiekalas buvo paplitęs ir tarp vokiečių.
Senoviniai vafliai labai skyrėsi nuo dabartinių. Dėl vaflinio lygintuvo išradimo vafliai pasikeitė įvairiais būdais. XIX amžiuje šis paprastas prietaisas padėjo konditeriams eksperimentuoti su įvairių rūšių desertais.
Tikriausiai taip gimė vaflinių suktinukų su kondensuotu pienu receptas. Iš tikrųjų yra daugybė užpildymo variantų. Tačiau populiariausias yra kondensuotas pienas.
Verta patiems pasigaminti vaflių suktinukus su kondensuotu pienu.
Ingredientai vafliniams suktinukams su kondensuotu pienu:
kiaušiniai – 4 vnt.;
kepimo milteliai – ⅓ šaukštelio;
cukrus – 200 g;
druska – žiupsnelis;
sviestas – 200 g;
miltai – 200 g;
kondensuotas pienas – 300 g;
vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai.
Vaflinių suktinukų su kondensuotu pienu paruošimas:
Sviestą reikia ištirpinti iš anksto ir šiek tiek atvėsinti. Šiuo metu mikseriu sumaišykite kiaušinius su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi.
Į kiaušinių masę supilkite druską, supilkite sviestą ir išmaišykite. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, įsijokite į kiaušinių masę ir užminkykite šiek tiek tirštą tešlą.
Įkaitinkite elektrinę vaflinę ir sutepkite paviršių augaliniu aliejumi. Dėti po šaukštą tešlos ir kepti vaflius po 30-40 sekundžių.

Iš karto po kepimo vaflius susukite į vamzdelius.
Tai galite padaryti rankomis, sušių lazdelėmis arba vamzdeliu, apvyniotu folija.
Sumaišykite kondensuotą pieną ir supilkite į konditerinį maišelį. Šiuo įdaru reikia užpildyti kiekvieną vamzdelį iš abiejų galų.

Šie vamzdeliai pasirodo traškūs ir švelnūs. Geras pasirinkimas greitam desertui prie arbatos pasigaminti.
