Senas sovietinis sausainių, kepamų formoje, receptas. Tai labai paprasta, bet iš tikrųjų labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– margarinas, 200 g;
– miltai, 3 stiklinės;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– grietinė, 3 šaukštai;
– soda, trečias šaukštelis;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 1 stiklinė;
– uogienė, marmeladas arba marmeladas.
Virimo procesas
Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių ir išplakite iki purumo ir tirštumo.
Trynius sutrinkite su cukrumi.
Sumaišykite abi mases.
Ištirpinkite margariną, atvėsinkite ir supilkite į masę, supilkite grietinę, sodą (gesinkite) ir druską, išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, minkykite tešlą kaip naminę tirštą grietinę.
Supilkite tešlą į formą, bet ne iki galo, turi būti šiek tiek daugiau nei pusė ir uždenkite dangčiu.
Kepkite ant silpnos ugnies, kol iškeps.
Jei norite, į vidų galite įdėti bet kokios uogienės ar uogienės.
Gatavus sausainius galite pabarstyti cukraus pudra arba ištirpinti šokoladą ir užpilti glajumi sausainius. Patys sausainiai nėra labai saldūs, todėl juos galima valgyti su įvairiais uogų padažais, medumi, šokoladine užtepėle ar grietinės ir sviesto kremu.