Minkštas ir skanus troškinys iš bulvių ir maltos jautienos bus visavertė, labai soti vakarienė. Į įdarą galite įberti aromatingų itališkų žolelių ir turėsite originalų, pikantišką patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 800 g;
svogūnas, 1 vnt;
kiaušiniai, 4 vnt;
maltos jautienos, 300 g;
krakmolo, 3 šaukštai;
susmulkinto česnako, 1 a.š.;
raudonųjų pipirų ir čiobrelių po 1 arbatinį šaukštelį;
sūris, 100 g;
druskos, 1 arb.
Virimo procesas
Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Greitai pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną augaliniame aliejuje ir suberkite susmulkintą česnaką, išmaišykite.
Į svogūną suberkite faršą, išmaišykite ir pakepinkite, kol suminkštės.
Likus kelioms minutėms iki paruošimo, įberkite druskos ir pipirų, įberkite aromatinių žolelių ir mėgstamų prieskonių.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite iki vientisos masės.
Kiaušinių mišinį supilti į atvėsusias bulves, suberti krakmolą, išmaišyti.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite dalį bulvių, ant viršaus užberkite sūrio ir lygiu sluoksniu paskleiskite maltą mėsą.

Ant viršaus lygiu sluoksniu pabarstykite bulves.
Išlyginkite mentele, uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Naudodami lėkštę, apverskite troškintuvą ir kepkite antrąją pusę dar 5 minutes.

Puodas pasirodo labai sultingas ir aromatingas, švelnus. Galima patiekti su grietine, įvairiais karštais padažais ir šviežių daržovių salotomis.
