Šį receptą jau seniai įtraukiau į savo valgiaraštį: minimalūs ingredientai, maksimalus malonumas, minimalus gaminimo laikas ir nuo pyrago nepabosta ir visa šeima šį desertą valgo su didžiuliu apetitu. Tai galite padaryti ir svečiams, kai laiko labai mažai ir jie jau prie durų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
obuoliai, 1 kg;
miltai, manų kruopos ir cukrus po 1 stiklinę;
pienas, 300 ml;
augalinis aliejus, 50 g;
cinamono pagal skonį.
Virimo procesas
Obuolius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka arba smulkiai supjaustome peiliu – darykite kaip norite.
Talpykloje sumaišykite sausus ingredientus – manų kruopas, cukrų ir išsijotus miltus.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite trečdalį sausos masės ir išlyginkite.
Ant mišinio uždėkite pusę obuolių, tada pabarstykite šiek tiek sauso mišinio, vėl obuolius ir sausą mišinį.
Patarimas : pagal skonį obuolius galima pabarstyti cinamonu arba smulkintais riešutais ir razinomis.
Užpilkite pienu ir šakute padarykite pradūrimus, ant viršaus taip pat galite uždėti sviesto gabalėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 50 – 60 minučių.
Pyragą atvėsinkite formoje, pabarstykite cukraus pudra arba su cinamonu sumaišytais milteliais ir patiekite. Taip pat galite patiekti medų kaip saldų pyrago padažą.