Ingredientai:
- Bulvės – 500 g
- Cukinijos – 2 vnt.
- Malta mėsa (bet kokia) – 400 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Pomidoras – 1 vnt.
- Kietasis sūris – 150 g
- Pomidorų padažas – 150 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- grietinė – 200 g
- Druska – 1,5 šaukštelio.
- Juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
- Raudonieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
- Aliejus formai patepti
Paruošimas:
Bulves nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Cukiniją taip pat sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skysčio perteklių. Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir atidėkite paskutiniam sluoksniui.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki auksinės rudos spalvos (5-7 minutes ant vidutinės ugnies).
Faršą sumaišykite su pakepintais svogūnais, įberkite druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų. Gerai išmaišykite, kad visi prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite grietinę ir likusią druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo formą (apie 20×30 cm) ištepkite aliejumi. Ant dugno dėkite tarkuotas bulves ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite sluoksnį cukinijų, tada tolygiai paskleiskite faršą, o užbaikite antruoju bulvių sluoksniu.
Viršutinį bulvių sluoksnį aptepkite pomidorų padažu. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Atsargiai supilkite kiaušinių-grietinės mišinį, kad jis pasiskirstytų per visą troškintuvo paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite troškintuvą 1 valandą, kol apskrus, o bulvės suminkštės.
Prieš patiekdami, troškintuvui leiskite šiek tiek atvėsti (10-15 min.), kad būtų lengviau supjaustyti porcijomis. Patiekite kaip visavertį patiekalą, kuriame dera mėsa, daržovės ir garnyrai.