Tai ne mums pažįstamos formos paukščių pienas, o labai skanus desertas, kuris jums tikrai patiks dėl savo švelnumo ir skonio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 900 ml;
– cukrus, 200 g;
– riebi grietinė, 450 g;
– vanilinis cukrus, 10 g;
– želatina, 25 g + 0,5 stiklinės pieno.
Norėdami paruošti šokolado sluoksnį :
– šokoladas, 2 batonėliai;
– pienas, 10 šaukštų;
– sviestas, 50 g.
Virimo procesas
Želatiną užpilti šaltu pienu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų.
Pieną pakaitinti iki šilto ir sumaišyti su vanilinu bei cukrumi, mišinį užvirti, dalimis supilti grietinę, išmaišyti. Kai tik vienalytė masė užvirs, nedelsdami nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Supilkite želatiną ir maišykite mišinį iki visiško homogeniškumo.
Supilkite mišinį į formą, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Norėdami pagaminti glajų, pašildykite pieną, suberkite šokolado gabalėlius ir minkykite mišinį. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite sviestą, išminkykite.
Supilkite šokoladą ant deserto ir grąžinkite į šaldytuvą 1 valandai.