Tai ne mums pažįstamos formos paukščių pienas, o labai skanus desertas, kuris jums tikrai patiks dėl savo švelnumo ir skonio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 900 ml;
– cukrus, 200 g;
– riebi grietinė, 450 g;
– vanilinis cukrus, 10 g;
– želatina, 25 g + 0,5 stiklinės pieno.
Norėdami paruošti šokolado sluoksnį :
– šokoladas, 2 batonėliai;
– pienas, 10 šaukštų;
– sviestas, 50 g.
Virimo procesas
Želatiną užpilti šaltu pienu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų.
Pieną pakaitinti iki šilto ir sumaišyti su vanilinu bei cukrumi, mišinį užvirti, dalimis supilti grietinę, išmaišyti. Kai tik vienalytė masė užvirs, nedelsdami nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Supilkite želatiną ir maišykite mišinį iki visiško homogeniškumo.
Supilkite mišinį į formą, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Norėdami pagaminti glajų, pašildykite pieną, suberkite šokolado gabalėlius ir minkykite mišinį. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite sviestą, išminkykite.
Supilkite šokoladą ant deserto ir grąžinkite į šaldytuvą 1 valandai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
