Bulvių pyragaičiai – tradicinis rusiškas patiekalas, populiarus daugelyje šeimų. Juos galima ruošti su įvairiais įdarais, tačiau dažniausiai pasirenkamas bulvių įdaras.
Svogūnai paprastai dedami į bulvių įdarą. Tačiau įdarą galite padaryti sodresnį lašiniais. Jis suteikia puikų aromatą ir skonį bulvių košei pyraguose.
Kepimas su bulvėmis pasirodo maistingas, skanus ir aromatingas. Pyragai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų patiekalų.
Ingredientai:
pienas – 250 ml;
cukrus – 2 šaukšteliai;
žalios mielės – 20 g;
grietinė – 100 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
kiaušinis – 1 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 550 g.
Ingredientai bulvių įdarui:
bulvės – 800 g;
druska – 1,5 šaukštelio;
sūdyti taukai – 100 g;
sviestas – 30 g.
Bulvių pyragų ruošimas:
Į 50 ml šilto pieno užpilkite arbatinį šaukštelį cukraus ir suberkite mieles, išmaišykite ir palikite, kol susidarys tešla. Šiuo metu sumaišykite grietinę su likusiu pienu, kiaušiniu ir įpilkite augalinio aliejaus.
Sumaišykite ingredientus, suberkite cukrų ir druską, vėl išmaišykite ir suberkite miltus. Išminkykite tešlą į minkštą ir lipnią tešlą ir palikite šiltai 1 val.
Šiuo metu paruoškite įdarą: išvirkite nuskustas bulves, kol suminkštės. Taukus supjaustykite plonais mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Bulves pasūdykite ir sutrinkite į tyrę, suberkite pakepintus lašinius su gautais riebalais ir sviestu, išmaišykite.
Išminkykite tešlą, padalinkite į 16 lygių dalių ir suformuokite rutuliukus.
Iš kolobokų iškočiokite nedidelius plokščius paplotėlius, dėkite į juos įdarą ir sandariai uždarykite. Keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškepę pyragus galite iškart patiekti prie stalo. Karšti jie pasirodo minkšti ir traškūs.