Greito ir nesveiko užkandžio dilema aktuali daugeliui ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio gyventojų. Nuolatinės kasos problemos, nutukimas, gastritas ir kitos virškinimo sistemos ligos – greito nesveiko užkandžio rezultatas.
Sunku rasti sveiką popietinį užkandį, kuris pakankamai pasotintų, bet nesugadintų apetito kitam valgymui.
Siūlome receptą, kuris puikiai tiks kaip užkandis
.
Tešloje keptų sumuštinių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Vištienos faršas – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 150 g;
- Miltai – 5 šaukštai;
- Batonas – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Keptų sumuštinių su batonu paruošimas:
Į dubenį prie vištienos faršo įtrinti svogūną, įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišyti
. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinius, grietinę ir druską
.
Į kiaušinių mišinį persijokite miltus, tešlą išmaišykite iki vientisos masės.
Batoną supjaustykite griežinėliais, ant paviršiaus plonu sluoksniu paskleiskite maltos mėsos masę.
Batoną su faršu iš abiejų pusių pamerkite į tešlą.
Dėkite sumuštinį ant keptuvės su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite sumuštinius ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę plutelę.
Šie sumuštiniai bus geras nesveiko užkandžio pakaitalas. Kartu savarankiškai paruošti sumuštiniai nepakenks organizmui.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
