Čeburekai bus verdami mineraliniame, gazuotame vandenyje ir dėl to jie pasirodys traškūs, ne guminiai ir labai skanūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiauliena ir jautiena po 300 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– gazuotas vanduo, 250 g;
– miltai, 4 stiklinės;
– druska, pipirai, prieskoniai;
– augalinis aliejus, 1 puodelis.
Virimo procesas
Mėsą pasukite į faršą, įberkite smulkiai pjaustyto svogūno, druskos, pipirų, kitų pagal skonį prieskonių, smulkintų žolelių. Uždenkite indą su malta mėsa ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Miltus persijokite ir paimkite 3 puodelius, supilkite į indą ir supilkite vandenį, druską, minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Palikite tešlą 15 minučių.
Tešlą padalinkite į 18 dalių ir iškočiokite į rutuliukus.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite paplotėlius, į vidurį dėkite faršą, kraštelius užspauskite.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Patarimas : jei jūsų malta mėsa pasirodys šiek tiek sausa, tada pyragaičiai bus sausi. Kad taip nenutiktų, įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens ar sviesto ir įdaras bus sultingas ir skanus. Jei nemėgstate jautienos, gaminkite tik kiaulienos faršą arba sumaišykite maltą vištieną ar kalakutieną.