Varškės keksiukai yra tikras skanėstas, kurį paprasta pagaminti. Pagal skonį juos galima pabarstyti milteliais, cinamonu, aplieti šokoladu.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
varškės, 300 g;
– miltų, 250 g;
– kiaušinių, 2 vnt;
– cukraus, 5 šaukštai
; – druskos ir sodos po pusę šaukštelio
; – acto, 1 šaukštelis
; – vanilino
pagal
skonį
.
Paruošimo procesas
Įmuškite šiek tiek kiaušinių ir sumaišykite su cukrumi, trinkite iki vientisos masės.
Varškę sutrinkite blenderiu ir sumaišykite su kiaušinių mase.
Įberkite vanilino ir druskos, sodos su actu ir išmaišykite
. Miltus persijokite ir dalimis įmaišykite į masę.
Perkelkite ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite rankomis ir įberkite likusius miltus.
Suformuokite dešrelę, supjaustykite ją gabalėliais, kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką – kaip graikinį riešutą
.
Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir vienu metu iškepkite po kelis koldūnus.
Koldūnus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, tada sudėkite į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra, cinamonu, galite apvolioti kokoso drožlėse, sumaišytose su kondensuotu pienu, ir pan.
Patarimas: kepimo sodą galite pakeisti raugu, 1 šaukštelis. Į tešlą taip pat galite įdėti visos citrinos žievelės, tada koldūnai bus šiek tiek rūgštesni.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
