Pirmą kartą lula kebabas tapo žinomas 10 amžiuje. Yra prielaida, kad šis mėsos patiekalas pasirodė daug anksčiau. Tačiau pirmasis šio patiekalo receptas tapo žinomas tik viduramžiais.
Lula kebabas buvo pradėtas ruošti Irane. Išvertus iš persų kalbos, kebabas reiškia keptą mėsą. Šis pavadinimas visiškai pateisina šio mėsos patiekalo paruošimo būdą.
Šiais laikais į lula kebabą įprasta dėti daržovių ir prieskonių. Tačiau iš pradžių mėsos gaminys buvo ruošiamas be daržovių ir kitų ingredientų. Kebabas buvo pats paprasčiausias patiekalas.
Paruoškime modernią lula kebabo versiją kiekvienai dienai.
Lula kebabo ingredientai:
Malta mėsa – 600 g;
Druska – šaukštelis;
Soda – šaukštelis;
Krakmolas – 2 šaukšteliai;
Grietinė – 2 šaukštai;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Svogūnai – vnt.;
Krapai – krūva;
Cukrus – 1/2 šaukštelio;
Obuolių sidro actas – 2 šaukštai;
Vanduo – 2 šaukštai.
Lula kebabo paruošimas:
Supilkite ½ šaukštelio į dubenį su malta mėsa. druska, soda, krakmolas ir grietinė. Česnako skilteles perspauskite per spaudą, sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite ingredientus.
Faršą perkelkite į plastikinį maišelį ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą. Būtinai užsandarinkite plastikinį maišelį.
Šiuo metu svogūną reikia supjaustyti pusžiedžiais, susmulkinti krapus ir sujungti abu komponentus į vieną indą. Į svogūną įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto ir vandens. Svogūną palikite 15 minučių pasimarinuoti.
Iš maltos mėsos reikia formuoti plonas dešreles, kurias reikia apkepti augaliniame aliejuje keptuvėje.

Kepkite lula ant vidutinės ugnies 2 minutes iš kiekvienos pusės.


Patiekite patiekalą su raugintais svogūnais. Tai puikus užkandis ir įprastų kotletų pakaitalas.
