Gana daug informacijos žinoma apie paplotėlių gaminimą. Pavyzdžiui, žinome, kad šio patiekalo gaminimo kultūros pradininkai yra Vidurinės Azijos tautos. Paprastai šio žemyno tautos stengėsi sukurti kuo daugiau patiekalų iš plokščių pyragų. Taip gavome pitos duonos ir kitų patiekalų iš mėsos ir daržovių.
Tuo pačiu metu papločio kokybė turi didelę reikšmę ruošiant patiekalus. Šis miltų gaminys visada buvo gerbiamas. Todėl jie pagarbiai elgėsi su jo gaminimu.
Verta pateikti kefyro paplotėlio gaminimo receptą,
Kefyro paplotėlio ingredientai:
Varškės sūris – 350 g;
Kefyras – 350 ml;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Druska – 0,5 šaukštelio;
Soda – 0,5 šaukštelio;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Žalieji svogūnai – 70 g;
Miltai – 300 g.
Kefyro paplotėlio ruošimas:
Kefyrą supilkite į dubenį su varške, įberkite druskos ir sodos, gerai išmaišykite. Į kefyro ir varškės mišinį supilkite augalinį aliejų ir toliau maišykite.
Žaliuosius svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite į kefyro ir varškės mišinį, išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą.
Porą šaukštų tešlos dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir lygiu sluoksniu paskleiskite paviršių.
Kepkite papločius iš abiejų pusių po dangčiu iki auksinės rudos spalvos.
Papločius galite kepti ir sausoje keptuvėje, tada jie greičiau įgaus auksinį atspalvį. Papločius verta iškepus aptepti lydytu sviestu.