Sultingiausias mano gyvenimo lula kebabas! Vakar išbandžiau, o šiandien gaminu vėl

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dalinuosi su jumis šventinio patiekalo receptu. Mėgstu gaminti mėsos patiekalus, o neseniai kaimynė pakvietė į savo jubiliejų ir ten išbandžiau lula kebabą. Jis buvo toks sultingas, kad tirpo burnoje. Ji mielai pasidalino receptu.

Ingredientai:

malta mėsa – 1 kg;
taukai – 150 g;
svogūnai – 1 vnt.;
druskos;
pipirai, kalendra.
Žingsnis po žingsnio paruošimas

Originaliame recepte buvo derinamas maltas mėsa: vištiena, ėriena, kiauliena, bet galima paimti ir vienos rūšies mėsą.

Patarimas: patiekalą reikia ruošti tik iš šviežios mėsos, kad dešrelės būtų sultingos.

Jei faršą gaminate patys, mėsmale naudokite didelę lentyną. Taip pat lašinius permetame per mėsmalę. Jis turėtų būti be odos.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Kalendrą reikia gerai nuplauti, išdžiovinti ir labai smulkiai pjaustyti. Vietoj šviežių žolelių galite pridėti šaldytos kalendros.

Dideliame dubenyje sumaišykite visus paruoštus produktus. Į maltą mėsą, svogūnus ir žoleles įberkite druskos ir pipirų. Jei mėgstate kitus prieskonius, galite jų dėti, svarbiausia laikytis saiko.

Lula kebabas išeis tobulas, jei skirsite šiek tiek laiko ir teisingai sumaišysite mėsos masę. Paimkite į rankas visą faršą, pakelkite virš dubens ir sumeskite atgal į dubenį. Išmaišykite ir vėl plakite. Pakartokite procedūrą 6-7 kartus.

Paruoštą faršą 2 valandoms padėkite į šaldytuvą. Atvėsus reikia paimti į ranką truputį faršo (didelio kotleto dydžio) ir suverti ant iešmo. Atlikite šį darbą atsargiai.

Patarimas: paimkite didelio skersmens iešmelį, kad kepant ant ugnies lula kebabas gerai priliptų.

Dabar galite siųsti kotletus į ugnį. Apverskite iešmelį kas 30 sekundžių, kad mėsa iškeptų tolygiai. Vidutinis kepimo laikas 15 minučių.

Kai tik iš mėsos išsiskiria sultys, ji yra paruošta.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.