Sprandinę užpyliau alumi ir grietinėle ir tai pasirodė tobula vakarienė visai šeimai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kitas receptas iš vieno kepimo indo yra nepaprastas savo skaniu skoniu ir neįtikėtinu aromatu. Subtilus medaus ir jogurto saldumas čia dera su kiaulienos sprandinės, alaus ir šoninės stiprumu.

Vienos keptuvės receptus labai mėgsta užsiėmę žmonės, mėgstantys greitą ir lengvą, kartu skanų maistą. Kepta alaus sprandinė yra būtent tai, ko ieškote, jei ieškote naujo ir skanaus recepto. Net pradedantieji gali nesunkiai susitvarkyti su pasiruošimu ir visiems patiks.

Ingredientai

  • Bulvės – 2 kg
  • kiaulienos sprandinė – 1,5 kg
  • šoninė – 100 g
  • baltas svogūnas – 1 vnt
  • raudonasis svogūnas – 1 vnt
  • pomidoras – 1 vnt
  • šviesus alus – 60 ml
  • saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus – 100 ml
  • česnakai – 4-5 gvazdikėliai
  • petražolės – 1 ryšulėlis
  • medus – 1 valgomasis šaukštas
  • grietinė arba baltas jogurtas – 200 g
  • druska, pipirai, prieskoniai giroskopams ir Provanso žolelės – pagal skonį

Paruošimo instrukcijos

Pirmiausia paruoškite marinatą iš saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, medaus, alaus, druskos, pipirų ir prieskonių giroskopui. Viską gerai išmaišyti. Apvaliais griežinėliais supjaustytas bulves išdėliokite ant padėklo ir apliekite paruoštu marinatu . Į likusį kiekį sudėkite kiaulienos sprandinės griežinėlius ir palikite viską pastovėti apie 30 minučių, kad bulvės ir mėsa įsisavintų prieskonių skonį.

Šoninę supjaustykite kubeliais, o abiejų rūšių svogūnus supjaustykite plonais pusapvaliais griežinėliais. Tada paskleiskite abu ant dėkle įdėtų bulvių ir ant svogūnų sluoksnio uždėkite marinuotą kaklelį. Uždenkite skardą aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę 200°C temperatūroje 1 val.

Kol kepa mėsa ir bulvės, paruoškite česnakinio kremo padažą. Į dubenį supilkite grietinę arba baltą jogurtą ir įspauskite keturias ar penkias česnako skilteles . Įberkite Provanso žolelių ar kitų mėgstamų prieskonių ir išmaišykite. Pomidorą supjaustykite apvaliais griežinėliais.

Po valandos kepimo atidenkite foliją nuo padėklo, paskleiskite pomidorų griežinėlius ant mėsos ir visą paviršių užpilkite grietinėlės padažu. Įdėkite skardą atgal į orkaitę, kad baigtumėte kepti dar 10 minučių. Ant gatavų bulvių su kakleliu pabarstykite šviežių daržovių ir patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.