Viduje minkšta ir švelni sluoksniuota tešla, apgaubianti kvapnų bananų įdarą ir tamprų šiltą šokoladą… Originalus, greitas ir, svarbiausia, neįtikėtinai skanus desertas!
Ingredientai (4 porcijoms):
- Sluoksniuota tešla be mielių – 300 g
- Dideli bananai – 800 g (4 vnt.)
- Šokoladas – 60 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
Paruošimas :
Pasirinkite didelius, bet ne pernokusius bananus. Naudokite mėgstamą šokolado rūšį (man labiau patiko pienas). Tešla gali būti nerauginta arba įdėta mielių. Nepamirškite jo iš anksto išimti iš šaldiklio.
Iš karto įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Sluoksniuotą tešlą išlankstykite ant pergamentinio popieriaus ir supjaustykite juostelėmis. Man gavosi 8 maždaug 2 cm pločio juostos (vienam bananui naudokite 2 tešlos juosteles).
Nulupkite bananus ir šaukštu padarykite nedidelę įdubą išilgai banano, pašalindami dalį minkštimo.
Šokoladą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į banano įdubas.
Sluoksniuotos tešlos juosteles apvyniokite aplink šokoladinius bananus, šiek tiek perdengdami juos spirale.
Paruoštus suktinukus perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šakute . Šiuo mišiniu aptepkite suktinukus. (Aptepimui kiaušinio naudoti nereikia, bet kepiniai bus skanesni ir auksiniai.)
Kepimo skardą su vyniotiniais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Jie turėtų šiek tiek padidėti ir rudi.
Šokoladiniai bananų suktinukai sluoksniuotoje tešloje yra paruošti. Šį desertą galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą, jis visada džiugins skaniu skoniu!