Skvošo ikrai žiemai. Tirštas, sodrus ir aromatingas: patiks visiems

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tiršti, sotūs ir aromatingi moliūgų ikrai tikrai tiks jūsų skoniui ir šį receptą visada naudosite norėdami mėgautis visomis daržovių sezono dovanomis žiemą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 3 kg;
pomidorai, 1,5 kg;
morkos, 800 g;
svogūnas, 600 g;
saldžiosios paprikos, 300 g;
česnakai, 6 dantys;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus, 100 ml;
druskos, 2 v.š.
Virimo procesas

Visas daržoves, išskyrus cukinijas, supjaustykite mėsmale į skirtingus patiekalus.

Į pomidorų sultis įberkite druskos ir cukraus, pastatykite ant viryklės ir suberkite cukinijos kubelius, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengę dangčio, kol cukinija suminkštės.

Morkas, svogūnus ir paprikas galite tiesiog sutarkuoti ir susmulkinti, jei virtuvės kombainui nėra didelės grotelės.

Smulkiai supjaustykite česnaką.

Morkas pakepinkite augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Dėkite į cukinijas, išmaišykite ir troškinkite toliau.

Pakepinkite svogūnus ir suberkite į cukinijas, tada pakepinkite papriką ir taip pat suberkite į daržoves. Išmaišykite ir suberkite česnaką, troškinkite, kol suminkštės.

Jei mėgstate tirštus ikrus, tai bendras troškinimo laikas – 2 valandos.

Sutrinkite panardintu trintuvu, užvirkite, virkite 5 minutes.

Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti.

Ikraus laikome sandėliuke arba rūsyje.

Ikrai tokie skanūs, kad žiemą sunaudojame apie 30 stiklainių, kuriuos suvalgome ir dovanojame draugams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.