Šie kotletai yra labai minkšti ir gali būti virti dažnai nenuobodžiaujant.
Pagal receptą jums reikės šių produktų:
vištienos mėsa (filė) – 0,5 kg;
kiaušiniai – 3 vnt;
druska, paprika, malti juodieji pipirai;
krakmolas – 2 šaukšteliai.
Mėsos paruošimas. Vištienos krūtinėlę gerai nuplaukite ir supjaustykite vidutinėmis porcijomis. Mėsą gerai išmuškite iš abiejų pusių.
Patarimas: ant pjaustymo lentos iš karto dėkite kelis gabalus, uždenkite plastiku ir susmulkinkite mėsą. Taip sutaupysite laiko ir nedaužysite kiekvienos detalės atskirai.
Atskirkite trynius nuo baltymų, į mėsą dėkite tik trynius, suberkite druską, papriką ir krakmolą. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Baltymus atskirame dubenyje plakite mikseriu iki standžių putų. Prieš plakant baltymus įberkite šiek tiek druskos.
Kotletų kepimas.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Dabar atėjo laikas mėsai, ją reikia „išmaudyti” baltymuose ir įdėti į karštą keptuvę. Mėsą geriau kepti ant vidutinės ugnies. Kai apskrus iš abiejų pusių, galima nukelti nuo ugnies. Kotletai bus paruošti, kai įgaus auksinę plutą.
Kotletukus galite patiekti su bet kokiu garnyru. Sultingas, greitas ir skanus!