Mėsos patiekalai paprastai yra labai populiarūs, daugiausia dėl to, kad jie gali jus pasotinti. Jų paruošimas neturi būti ypatingai sunkus, o mes vis tiek galime juo mėgautis.
Sumuštiniai yra populiarus patiekalas daugiausia tarp dirbančių žmonių ir daugiausia darbuotojų. Taip yra daugiausia dėl to, kad jų paruošimas nėra sunkus, o suvartojimas yra greitas. Visavertį patiekalą dažniausiai randame ant kepinio gabalėlio, kurį greitai suvalgysime tik rankų pagalba. Tačiau toks maistas tinka ir vakarienei bei gali maloniai nustebinti savo skoniu.
Sumuštiniam su mėsa paruošti reikalingi ingredientai:
- duonos kepalas
- 250 gramų maltos mėsos
- krapai
- žalias svogūnas
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 2 šaukštai grietinės
- šaukštas miltų
- druskos
Iš duonos paruošime mėsos sumuštinį
Duonos kepalą, kurį ruošėme pagal receptą, supjaustykite riekelėmis. Smulkiai supjaustykite ne tik krapus, bet ir žaliąjį svogūną, kai tik paruošime abu ingredientus, suberkite į dubenį su faršu ir išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltus ir grietinę. Šį mišinį maišome tol, kol atsikratome susidariusių gumuliukų ir gauname vientisą masę.
Galutiniam patiekalui užbaigti naudojame sluoksnius
Ant kiekvienos duonos riekės uždėkite ploną sluoksnį faršo, mišinį užspauskite ant duonos. Taip paruoštą patiekalą panardiname į kiaušinių mišinį ir iš visų pusių apvyniojame duoną. Keptuvėje įkaitinkite ploną sluoksnį augalinio aliejaus ir po vieną įdėkite kiekvieną duonos riekelę. Apkepkite gautus sumuštinius iki auksinės spalvos, kai tik viena pusė apkeps, griežinėlį tiesiog apverskite.
Papuošimui galime naudoti šviežias daržoves
Kai duona apskrus iš abiejų pusių, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Mėsos sumuštinis puikiai dera su daržovių salotomis, pati duona tinka papuošti smulkintais krapais. Taip paruošta duona tiks ne tik kaip užkandis, bet ir kaip vakarienė ar itin sotūs bei sotūs pusryčiai.