Atėjo karštos dienos: skanūs šalti barščiai atgaivins ir suteiks šviesių akimirkų bet kokiame karštyje. Šis receptas mūsų šeimoje perduodamas iš mamos dukrai: jį ruošė ir mama, ir močiutė, o dabar – vyriausia dukra.
Produktų sudėtis
- trys virti burokėliai;
- 300 gramų šviežių agurkų;
- keturi kietai virti kiaušiniai;
- didelė krūva krapų;
- didelė krūva žalių svogūnų;
- vienas litras bet kokio riebumo kefyro;
- vienas litras gazuoto vandens;
- 40 mililitrų citrinos sulčių (arba pagal skonį);
- du šaukštai gatavų garstyčių;
- vienas šaukštas granuliuoto cukraus;
- druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Skanūs šalti barščiai: žingsnis po žingsnio gaminimo procesas
Nuplaukite nedidelį burokėlį, nupjaukite uodegas ir perkelkite į puodą. Supilkite vandenį, įpilkite vieną šaukštą granuliuoto cukraus ir du šaukštus citrinos sulčių (arba acto). Užvirus virkite ant mažos ugnies, kol iškeps, uždengę dangtį.
Tuo pat metu išvirkite vištienos kiaušinius, virkite 10 minučių, atvėsinkite ir nulupkite.
Burokėlius nulupkite ir sutrinkite ant rupios trintuvės, giliame dubenyje ar keptuvėje.
Šviežius agurkus nuplaukite, nupjaukite galiukus ir taip pat sutrinkite ant rupios trintuvės. Iš karto sumaišykite visus ingredientus keptuvėje.
Nuluptus vištienos kiaušinius taip pat sutriname ant rupios trintuvės.
Nuplautus ir džiovintus žalumynus smulkiai supjaustykite peiliu, perkelkite į puodą.
Įpilkite tiršto kefyro (ar bet kokio kito), gerai išmaišykite.
Galiausiai užpilkite šaltu gazuotu vandeniu ir išmaišykite.
Patarimas. Barščių tirštumą reguliuokite patys, pagal skonį skieskite vandeniu.
Dabar panagrinėkime patiekalo skonio savybes: pagal skonį druskos ir pipirų, pabarstykite granuliuotu cukrumi, įpilkite paruoštų garstyčių ir citrinos sulčių.
Gerai išmaišykite ir ragaukite. Gero apetito!