1 variantas
- 500 g natūralaus jogurto
- 250 g riebios grietinės
- druskos, cukraus, citrinos sulčių
2 variantas
- 400 g kefyro
- 350 g riebios grietinės
- druskos, cukraus
Paruošta:
Jogurtą sumaišykite su grietine (arba kefyrą su grietine), uždarykite dangtį ir padėkite į šaldiklį, kol visiškai sustings.

Uždenkite sietelį 4 sluoksniais marlės ir išdėliokite šaldytą masę.
Uždenkite marle.

Laukiame atitirpimo, surišame ir pakabiname .
Leiskite pakabinti apie 12 valandų.
Išeiga 290 – 300 g kreminio sūrio.
Į gatavą sūrį dedu žiupsnelį druskos (1/4 a.š.), cukraus (1/2 a.š.) ir citrinos sultis (1/2 a.š.) ir viską išmaišau.

