Skanūs ir aromatingi sausainiai. Pagaminta per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip jau supratote, į tešlą galite dėti įvairių įdarų pagal savo skonį ir gauti minkštus, skanius ir aromatingus sausainius. Lenkiški sausainiai „Mazurka“.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– cukraus ir miltų po 1 stiklinę;

– žiupsnelis druskos;

– kiaušiniai, 2 vnt;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– razinos ir kiti džiovinti vaisiai, riešutai, po 1 stiklinę.

Virimo procesas

Sumaišykite cukrų su druska ir kiaušiniais, plakite iki purios masės.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.

Sumaišykite abi mases ir minkykite iki vientisos masės.

Dabar į tešlą įpilkite 1 puodelį mėgstamų įdarų: smulkintų riešutų, razinų, džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų, cukruotų vaisių ir kt.

Tešla gaunasi kieta ir lipni, todėl geriau šaukštu ar mentele dėti į skardą, padengtą pergamentu. Tolygiai paskirstykite po visą skardą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.

Karštus sausainius supjaustykite porcijomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.