Kaip jau supratote, į tešlą galite dėti įvairių įdarų pagal savo skonį ir gauti minkštus, skanius ir aromatingus sausainius. Lenkiški sausainiai „Mazurka“.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukraus ir miltų po 1 stiklinę;
– žiupsnelis druskos;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
– razinos ir kiti džiovinti vaisiai, riešutai, po 1 stiklinę.
Virimo procesas
Sumaišykite cukrų su druska ir kiaušiniais, plakite iki purios masės.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.
Sumaišykite abi mases ir minkykite iki vientisos masės.
Dabar į tešlą įpilkite 1 puodelį mėgstamų įdarų: smulkintų riešutų, razinų, džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų, cukruotų vaisių ir kt.
Tešla gaunasi kieta ir lipni, todėl geriau šaukštu ar mentele dėti į skardą, padengtą pergamentu. Tolygiai paskirstykite po visą skardą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Karštus sausainius supjaustykite porcijomis.