Labai sotus ir apetitą keliantis cukinijų troškinys. Lengva gaminti – skanus maistas. Jei nepagaminsite cukinijų sezono metu, gailėsitės!
Pirma, susidorokime su cukinijomis. Sutarkuokite jas stambia tarka, jei matote sėklas, pašalinkite. Įberkite druskos ir išmaišykite. Daržoves atidėkite į šalį, kad jos išleistų drėgmės perteklių maždaug 10 minučių. Dešrą ir raudonus mėsingus pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais. Taip pat susmulkiname žalumynus.
Tešlos ruošimas troškinimui
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite grietinę, maltus pipirus, viską išmaišykite ir suberkite persijotus miltus.
Sudėkite cukinijas į tešlą, kad pašalintumėte skystį. Į šią įmonę pridėkite pomidorų ir dešros.
Tada suberkite sūrį ir žoleles. Viską gerai išmaišyti. Paimkite karščiui atsparią formą, sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą.
Patiekalas turi būti kepamas orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Patarimas: dešrą galima pakeisti bet kokia virta mėsa.
Norėdami paruošti, paimkite:
800 gramų cukinijų;
200 gramų kieto sūrio;
2 kiaušinių;
150 gramų grietinės;
1 stiklinės miltų;
0,5 arbatinio šaukštelio soda;
žalumynai, dešra, pomidorai;
druskos, pipirų
Gatavą troškinį supjaustykite porcijomis ir patiekite. Šis troškinys jums patiks, net jei nesate cukinijų gerbėjas.
Gaminkite su meile ir noru paruošti skaniausią patiekalą ir viskas pavyks.