Malta mėsa visiškai pakeitė įprastą mėsą rinkoje. Kainos atžvilgiu faršas nelabai skiriasi nuo įprasto kiaulienos ir jautienos gabalėlio. Tačiau ne visi mėgsta maltos mėsos gaminius, pirmenybę teikia faršui.
Faktas yra tas, kad parduotuvėse parduodamas faršas, kurį dažnai naudoja šiuolaikiniai šefai, nėra toks sultingas ir skanus kaip ūkyje pagamintas faršas. Parduotuvėje pirktas produktas gali ilgai stovėti ant vitrinos, o tai turi įtakos jo šviežumui. Ūkio produktai, kaip taisyklė, ilgai nesėdi, nes gaminami nedideliais kiekiais. Tuo pačiu metu iš ūkio faršo visada gaunami sultingi ir skanūs kotletai, pyragai ir kiti patiekalai.
Mes jums pasakysime, kaip skaniai išvirti bulves su malta mėsa.
Ingredientai bulvėms su malta mėsa:
Malta mėsa – 700 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Morkos – 1 vnt .;
Salierų šaknis – 100 g;
Pomidorų pasta – 70 g;
Bazilikas – ½ šaukštelio;
raudonėlis – ½ arbatinio šaukštelio;
Kalendra – žiupsnelis;
Malti pipirai – žiupsnelis;
Druska – ½ šaukštelio;
Cukrus – ½ arbatinio šaukštelio;
Vanduo – 400 ml.
Bulvių su malta mėsa paruošimas:
Svogūną, morkas ir salierą supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, pirmiausia, kol svogūnas taps skaidrus, tada suberkite salierą ir morkas.
Daržoves pakepinkite 2 minutes, tada sudėkite maltą mėsą. Faršą ir daržoves pakepinkite kartu, kol faršas pakeis spalvą. Nepamirškite suskaidyti didelių gabalėlių.
Į faršo ertmę įdėkite pomidorų pastos, lengvai pakepinkite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Į mišinį supilkite baziliką, raudonėlį, kalendrą, maltus pipirus, druską ir cukrų.
Į faršą supilkite vandenį ir toliau troškinkite po dangčiu 30 minučių.
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės.
Česnako skilteles galite susmulkinti į faršą ir įdėti likus 5 minutėms iki kepimo.
Faršas patiekiamas su bulvių koše arba nesmulkintomis virtomis bulvėmis.