Agurkus kartais gali būti sunku paruošti, nes daržovė, skirtingai nei daugelis kitų šios kategorijos augalų, turi savo susitarimus. Pavyzdžiui, agurkuose yra 90% vandens. Tai yra, jūs negalėsite kepti ar kepti agurkų. Tai reiškia, kad reikia kitaip išnaudoti daržovės potencialą. Pavyzdžiui, marinuoti ir marinuoti.
Agurkai dažnai dedami į salotas ir naudojami solyankos sriuboje. Lengvai sūdyti agurkai valgomi ir kaip užkandis.
Pakalbėkime apie skanių lengvai sūdytų agurkų receptą.
Ingredientai lengvai sūdytiems agurkams:
Agurkai – 700 g;
Vanduo – 500 ml;
Krapai – didelė krūva;
Česnakai – 5 skiltelės;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Cukrus – 1 šaukštelis.
Lengvai sūdytų agurkų paruošimas:
Nuimkite nuo agurkų stiebus. Sudėkite krapus ir jų skėčius į gilų stiklinį indą, galite suspausti žalumynus iki dugno.
Padėkite agurkus ant krapų guolio.
Peiliu sutraiškykite česnako skilteles ir padėkite jas ant agurkų paviršiaus. Atskirame inde sumaišykite druską ir cukrų ir užpilkite šaltu vandeniu.
Ant agurkų paviršiaus uždėkite krapų šakelę ir visiškai užpilkite vandeniu, druska ir cukrumi.
Indą su agurkais uždenkite dangteliu ir sandariai uždarykite turinį. Agurkus palikite parai pasimarinuoti šaldytuve.
Jei nemėgstate raugintų agurkų, galite juos palikti šaldytuve tik 12 valandų.
Užkandžiui gausite traškių lengvai sūdytų agurkų.