Skaniausių šnicelių su vandeniu receptas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Svajojate apie sultingus ir minkštus šnicelius? Pabandykite juos pagaminti naudodami netikėtą ingredientą – vandenį ! Jo dėka mėsa išliks sultinga net ir be miltų bei kiaušinių.

Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa : kiaulienos nugarinė, vištienos krūtinėlė arba jautiena (10–12 porcijų)
  • Vanduo : marinavimui
  • Aliejus : kepimui
  • Druska ir pipirai : pagardinimui
  • Miltai, kiaušinis ir džiūvėsėliai (nebūtina – džiūvėsėliams)

Paruošimo būdas:

1. Mėsos paruošimas:

  • Mėsą supjaustykite maždaug 1–1,5 cm storio gabalėliais.
  • Kiekvieną gabalėlį išmuškite per maistinę plėvelę arba kepimo popierių iki 0,5 cm storio – tai užtikrins tolygų ir greitą iškepimą.
  • Pagardinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Galite pridėti paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių.

2. Marinavimas vandenyje:

  • Mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį su vandeniu taip, kad jie būtų visiškai apsemti.
  • Palaikykite bent 15 minučių – vanduo įsigers į mėsą, todėl kepant ji išliks sultinga.

3. Džiūvėsėliuose (nebūtina):

Paruoškite tris lėkštes:

  • Su miltais
  • Su išplaktais kiaušiniais (įberkite šiek tiek druskos)
  • Su džiūvėsėliais


Kiekvieną mėsos gabalėlį pirmiausia pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Lengvai paspauskite, kad džiūvėsėliuose gerai priliptų.

4. Kepimas keptuvėje:

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
  • Kepkite šnicelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos – maždaug po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Įsitikinkite, kad aliejus yra karštas!

5. Perteklinio aliejaus pašalinimas ir šėrimas:

  • Šnicelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Naudingi patarimai:

  • Pašildymas : Maisto likučius šaldytuve galima laikyti iki 2–3 dienų. Pašildymui geriau naudoti įprastą orkaitę, o ne mikrobangų krosnelę – taip išsaugosite traškią plutelę!
  • Be kiaušinių : jei nenaudojate kiaušinių, šnicelius galite kepti tiesiog taip pat – be džiūvėsėlių. Marinato drėgmė išlaikys mėsą minkštą ir sultingą.
Taip pat skaitykite:  Pyragai su gardžiu įdaru. Draugai atsineša savo miltų, kad galėčiau jiems pagaminti šį receptą.

Dabar esate pasiruošę nustebinti savo šeimą ir svečius gardžiausiais šniceliais!
Skanaus valgio!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.