Skaniausio aguonų vyniotinio receptas tiesiai iš Močiutės sąsiuvinio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai paprastas, bet labai sėkmingas aguonų suktinuko receptas, kuris visada pasirodo tobulai skanus visiems, net ir pradedantiesiems kulinarams.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • paruošta tešla, 500 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • cukrus 200 g;
  • aguonos, 200 g;
  • pienas, 1 valgomasis šaukštas;
  • vanduo 0,5 l;
  • žiupsnelis druskos

Virimo procesas

Aguonas pavirkite vandenyje 30 minučių, nukoškite ir per aguonų smulkintuvą susukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Tešlą padalinkite į 4 dalis – vyniotinius.

Kiekvieną iškočiojame ir aptepame aguonų įdaru, susukame suktinukus.

Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite vyniotinius, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sausomis aguonomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.

Patarimas : galite naudoti bet kokią tešlą, mieles, sluoksniuotą tešlą – suktinukai bus labai skanūs. Jei mėgstate įdarą su aguonomis ir medumi, įdėkite medaus ar džiovintų vaisių gabalėlių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.