Mėsos grotelės, keptos su sūriu orkaitėje – kas gali būti paprasčiau ir skaniau. Galite gaminti pietums, vakarienei ir pasiimti su savimi į darbą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bet kokia malta mėsa, 500 g;
— svogūnai ir morkos 1 vnt.;
- kopūstai, 200 g;
- druska, pipirai, žalumynai;
- sūris, 100 g;
- pomidoras, 1 vnt.;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Faršą imkite pagal savo skonį, galite mėsos asorti, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
Tris morkas sutarkuokite ant rupios trintuvės ir sudėkite į svogūną, troškinkite daržoves, kol suminkštės.
Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstą ir suberkite į daržoves, troškinkite, pasūdykite ir supilkite pipirus.
Patarimas : į daržoves taip pat galite pridėti žolelių, česnako ir šiek tiek aitriosios paprikos.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Iš faršo formuojame rutuliukus ir dedame ant kepimo skardos. Stiklaine viduryje padarome įdubą, į kurią dedame šaukštą daržovių.
Kiekvieną krūvelę uždenkite pomidoro griežinėliu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Patiekalą patiekiu karštą, bet ir šaltą, labai skanu – šaltas mėsos užkandis.