Šis senas cento receptas mūsų šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. Dieviško skonio naminis užtepas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tunas yra vertinga jūrinė žuvis, žinoma dėl gausaus baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminus ir mineralus, kiekiu. Be to, puikiai dera su užtepėlėmis.

Tunas taip pat yra vitaminų B3, B6 ir B12 bei mineralų, tokių kaip selenas, fosforas, kalis ir magnis, šaltinis, kurie būtini nervų sistemos, kaulų, raumenų ir kitų organų sveikatai . Be to, tunuose yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos širdžiai, smegenims ir sąnariams bei gali padėti sumažinti cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje. Dėl šių savybių tunas gali būti puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams.

Tuno užtepimui reikalingi ingredientai:

  • 200 gramų konservuoto tuno
  • 150 gramų varškės
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės

Paprastas žingsnis po žingsnio sklaida

Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir sutrupinkite. Dubenyje susmulkintą tuną sumaišykite su varške, pagal skonį įdėkite smulkiai pjaustytų daržovių . Pagardinkite mišinį druska ir cukrumi, tada supilkite citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę. Viską maišykite iki vientisos masės.

Kuo paprastesnis receptas, tuo skanesnis patiekalas

Tuną patiekiame užteptą ant lengvai paskrudintų duonos riekelių iki auksinės spalvos. Ši užtepėlė yra puiki alternatyva tradiciniams pusryčių patiekalams ir suteiks energijos visam rytui. Jei neturite varškės, kaip alternatyvą galite naudoti kreminį sūrį, kuris užtepimui suteiks kreminės konsistencijos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.