Tortas – konditerijos gaminys, susidedantis iš vieno ar kelių torto sluoksnių, padengtų kremu, uogiene ar kitais įdarais. Pyragai gali būti įvairių formų ir dydžių, su įvairių rūšių tešla, kremais ir dekoracijomis.
Anksčiau pyragus galėjo sau leisti tik turtingi žmonės. Faktas yra tas, kad desertai buvo ruošiami iš brangių produktų. Paprastas cukrus konditeriui gali kainuoti nemažus pinigus.
Šiandien pyragaičiai išlieka populiarūs visame pasaulyje. Jie gaminami iš įvairių rūšių tešlos, įdarų ir dekoracijų. Tortai gali būti paprasti ir naminiai arba sudėtingi ir įmantrūs. Mes jums papasakosime daugiau apie vieną iš naminių pyragų.
Ingredientai tortui „Švelnumas”:
Kiaušinio baltymas – 6 vnt.;
Druska – žiupsnelis;
Cukrus – 100 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Miltai – 90 g;
Razinos, šokoladas, riešutai, aguonos – 100 g.
Ingredientai kremui:
Tryniai – 6 vnt.;
Mascarpone sūris – 250 g;
Cukraus pudra – 6 šaukštai. l.;
Bananas – 2 vnt.;
Citrina – 1 vnt.
Torto „Švelnumas“ paruošimas:
Baltymus išplakti su druska iki purių putų. Į putas supilkite cukrų ir plakite mikseriu minutę, kol ištirps smėlio grūdeliai.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į baltymų masę ir švelniai išmaišykite mentele viena kryptimi.
Šokoladą ir riešutus sutarkuokite stambia arba smulkia tarka, sumaišykite su aguonomis. Supilkite mišinį į tešlą, padėkite tešlą ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir ištempkite per visą paviršių.
Tešlą apibarstykite razinomis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 min.
Kremui dalį cukraus pudros supilkite į trynius, o antrąją – į maskarponę.
Trynius išplakti su milteliais iki kreminės masės, taip pat išplakti su sūriu. Supilkite trynių mišinį į mišinį su maskarpone ir sumaišykite ingredientus.
Tortą reikia atskirti nuo pergamento ir supjaustyti į tris vienodus pyragus. Bananą supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną pyragą patepkite kremu, išdėliokite bananų griežinėlius.
Surenkame tortą, taip pat patepame riebalais jo šonus. Desertą 30 minučių palikite šaldytuve, pirmiausia pabarstykite citrinos žievele.
Rezultatas yra saldus, skanus pyragas su neįprastais sluoksniais. Šis desertas nustebins jūsų svečius.