Šį pyragą gaminu kartą per savaitę: mano šeima jį labai mėgsta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Į šį pyragą galite dėti šviežių arba šaldytų, konservuotų uogų, vaisių gabalėlių ir džiovintų vaisių. Tešla iš nedidelio produktų rinkinio pasirodo minkšta, erdvi, sodri.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 4 vnt.;
  • cukrus, 180 g;
  • pienas, 200 ml;
  • aliejus, 120 ml;
  • kokoso drožlių, 80 g;
  • miltai, 300 g;
  • kepimo milteliai, 1 maišelis;
  • šaldytų braškių, 300 g;
  • krakmolo, 1 a.š.

Virimo procesas

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile pagal skonį. Galima plakti mikseriu, kad masė taptų vešli. Ir cukrus visiškai ištirpo.

Supilti pieną, aliejų ir supilti kokoso drožles, išplakti.

Suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą.

Formą uždengiame pergamentu ir išpilame dalį tešlos.

Uogas sumaišyti su krakmolu ir užtepti ant tešlos, ant viršaus užpilti likusią tešlą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių, pasirengimą patikrinkite iešmu.

Pyragas pasirodo kaip kvapnus stebuklas, malonus vasaros priminimas.  Braškes galima pakeisti serbentais, obuolių gabalėliais, kriaušėmis, vyšniomis.  Taip pat puikiai tiks su sūriu, sumaišytu su citrinos ar apelsino žievele arba tiesiog su uogiene.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.