Senelis taip kepa kotletus. Valgau juos beveik kasdien ir nepavargstu: paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai Europoje ir Amerikoje laikomi labai paplitusiu patiekalu. Kiekvienoje šalyje žodis „kotletas“ reiškia kažką savo tradicinio. Pavyzdžiui, prancūzams kotletas yra šonkauliukai su kaulu, kepti ant grotelių. Vokietijoje kotletas laikomas kepsniu, kuris taip pat kepamas ant grotelių. Amerikoje kotletai reiškia maltą mėsą, keptą keptuvėje.

Amerikietiški kotletai skiriasi nuo rusiškų, tačiau yra panašesni nei europietiški. Tikėtina, kad kultūrinė ir kulinarinė įtaka padarė didelę įtaką JAV.

Mes jums pasakysime, kaip virti naminius kotletus.

Ingredientai kotletams:

malta mėsa - 500 g;
Kiaušinis – 3 vnt.;
Druska - ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai - ¼ šaukštelio;
Svogūnai – 1 vnt.;
Česnakai - 1 skiltelė;
Sūris - 100 g;
Duonos trupiniai.

Kotletų gaminimas:

Į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į maltą mėsą.

Česnaką sutarkuojame smulkia tarka, taip pat dedame į faršą. Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Iš faršo darome plokščius paplotėlius, dedame sūrį ir sandariai uždarome į vidų.

Dubenyje išplakite likusius kiaušinius. Kotletus apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 4 minutes.

Iškepus kotletus galite dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Pica keptuvėje per 5 minutes. Visa šeima mėgsta šį skanų naminį receptą.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.