„Obzhorka“ salotos su kepenimis yra išskirtinis ir sotus patiekalas, dėl savo turtingo skonio ir naudingų savybių išpopuliarėjęs ant daugelio žmonių stalų. Kepenys yra puikus baltymų, vitaminų ir mikroelementų šaltinis, todėl tai puikus ingredientas ruošiant įvairias salotas.
Nesvarbu, ar naudojamos vištienos, jautienos ar kiaulienos kepenėlės, kiekviena iš šių delikatesų suteikia savo unikalų skonį bendram patiekalui.
Salotų su kepenėlėmis paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, o rezultatai gali nustebinti net išrankiausius gurmanus. Patiekalą galima derinti su įvairiomis daržovėmis, pavyzdžiui, svogūnais, morkomis, žolelėmis, taip pat su įvairiais padažais, kas leidžia sukurti įdomių ir originalių skonių kompozicijų.
Ingredientai:
Augalinis aliejus – 50 ml;
Vištienos kepenėlės – 400 g;
Svogūnai – 230 g;
Morkos – 200 g;
Marinuoti agurkai – 200 g;
Kiaušinis – 5 vnt.;
Sūris – 130 g.
Ingredientai padažui:
Majonezas – 350 g;
Pomidorų pasta – 40 g.
„Obzhorka“ salotų paruošimas:
Padažui pomidorų pastą sumaišykite su majonezu. Į padažą galite įdėti porą skiltelių susmulkinto česnako ir juodųjų pipirų.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, išmaišykite keptuvėje, įpilkite augalinio aliejaus.
Kepkite daržoves iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Kepenėles išvirkite iš anksto, tada sutarkuokite stambia tarka. Panašiai sutarkuokite sūrį, virtus kiaušinius, smulkiomis juostelėmis supjaustykite raugintus agurkus.
Įdėkite ½ kepenų į kepimo žiedą, sumaišykite su padažu ir sutankinkite. Ant kepenėlių sluoksnio dėkite keptas daržoves, o ant daržovių sluoksnio – kiaušinius.
Sutrinkite kiaušinius ir aptepkite padažu. Ant kiaušinių sluoksnio dėkite agurkus ir juos taip pat aptepkite padažu. Agurkų sluoksnį pabarstykite sūriu ir palikite salotas 1-2 valandoms šaldytuve.
Taip gaunamos skanios paprastos salotos su kepenėlėmis. Tai puikus užkandis bet kokiam renginiui.