Ruošiu užkandį didelei grupei. Įvairios dešros: dalinkitės skaniu receptu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiekvienos valstybės kultūroje galite pamatyti kokį nors paprastą pyrago receptą. Dažniausiai jie randami tarp Vakarų slavų. Tačiau ir kitos tautos įsigilino į tešlos ruošimo su įdaru idėją. Todėl per ilgą istorinį laikotarpį gavome echpochmak, charlotte, piemens pyragą ir daug daugiau.

Dėl didžiulės šalies gastronominės įvairovės žinome apie daugybę pyragų rūšių. Tačiau kai kurios kepinių rūšys lieka žmonėms paslaptis.

Pavyzdžiui, ne visi žino apie Khupla. Tai čiuvašo pyragas, ruošiamas su mėsa ir bulvėmis.

Taip pat yra Khotor, kilęs iš ingušų virtuvės, pyragas su varške ir kefyru.

Namų šeimininkės dažnai pačios eksperimentuoja su naujais įdarais. Todėl papasakosime apie naują madingą pyragų rūšį – dešros saulę.

Ingredientai dešros saulei:

sluoksniuotos tešlos – 400 g;
sūris skrebučiams – 6 griežinėliai;
dešra – 80 g.
Dešros saulės paruošimas:

Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Naudodami didelę stiklinę išpjaukite apskritimus. Taip sukuriame pagrindą būsimiems pyragams.

Dešrą supjaustykite taip, kad ji būtų mažesnė už tešlos apskritimus. Ant kiekvieno nedidelio sluoksnio uždėkite po gabalėlį dešros.

Taip pat iš lydyto sūrio reikia padaryti apskritimus, lygius dešros apskritimams. Ant dešros viršaus uždėkite sūrio pusę viso tešlos apskritimų skaičiaus.

Antrą panašių komponentų dalį padengiame puse tešlos apskritimų su dešra, tik su sūriu. Pirštais užsandarinkite kiekvieno pyrago kraštus, sujungdami tešlos gabalėlius vienas su kitu.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir ant jos sudėkite pyragus. Iškepusius pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 15 minučių.

Iš pagrindinių ingredientų paruošėme nuostabius miniatiūrinius pyragus.

Rekomenduojame prieš kepant pyragėlius aptepti tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.