Mėsos kotletai su bulvių ir sūrio įdaru, su žalumynais – nuostabus patiekalas, užkandis, kurį galima patiekti vakarienės metu ir ant šventinio stalo.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 600 g;
- po 1 svogūną ir kiaušinį;
- druska, paprika, pipirai, prieskoniai;
- manų kruopos, 2 v.š.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- virtos bulvės, 200 g;
- sūris, 100 g;
- sviestas, 30 g;
- žalias.
Virimo procesas
Faršą pagardinkite tarkuotu svogūnu, druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį, kiaušiniu, manų kruopomis.
Masę gerai išmaišyti ir išplakti.
Bulves sutrinkite šakute arba sutrinkite ant vidutinės trintuvės – taip įdaras taps oresnis ir minkštesnis.
Sumaišykite su tarkuotu sūriu, smulkintais žalumynais, minkštu sviestu, druska ir pipirais pagal skonį.
Suformuokite kotletus su įdaru viduje, gerai apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose.
Apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Kotletai labai sultingi, įdaras tiesiog tirpsta burnoje ir puikiai tiks prie maltos mėsos. Kreminis padažas daro kotletus dar skanesnius: atvėsintame lydytame svieste sumaišykite smulkiai supjaustytus krapus ir česnaką.