Salotos su krevetėmis paprastai būna brangesnės nei salotos su kitais produktais. Net su mėsa salotos gali būti pigesnės nei patiekalai su krevetėmis. Kas pateisina didelę krevečių salotų kainą?
Faktas yra tas, kad pačios krevetės yra brangus produktas. Juos gana sunku apdoroti, išgauti ir transportuoti. Žinoma, dabar šie procesai tapo lengvesni. Tačiau vis dėlto antkainiai iš muitinės ir kitų išteklių brangina jūros gėrybes.
Tačiau dėl gražaus, gausaus švenčių stalo galite paruošti salotas su krevetėmis.
Ingredientai krevečių salotoms:
krevetės – 180 g;
sojos padažas – 3 šaukštai. l.;
citrina;
svogūnai – ½ vnt .;
imbieras – ¼ gabalo;
lauro lapas;
druska – žiupsnelis;
cukrus – žiupsnelis;
raugintų agurkų – vnt.;
šoninė – 100 g;
raudonėlis – šaukštelis;
pomidoras – ¼ vnt .;
konservuoti ananasai – 4 žiedai;
česnakai – ⅓ skiltelės;
majonezas – str. l.;
petražolės – krūva.
Krevečių salotų paruošimas:
Į keptuvę supilkite sojų padažą ir įdėkite porą citrinos griežinėlių. Svogūną supjaustykite mažais žiedeliais ir dalį svogūno sudėkite į sojų padažą kartu su imbiero gabalėliais.
Į padažą sudėkite lauro lapus, įberkite druskos, granuliuoto cukraus ir pusę keptuvės užpildykite vandeniu. Ant vidutinės ugnies užvirinkite sūrymą.
Agurkus nulupkite ir smulkiai supjaustykite kartu su šonine. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais ir nuimkite žievelę.
Susmulkinkite likusius svogūnus, sudėkite juos su pomidorais, šonine ir agurkais į salotų dubenį, pabarstykite raudonėliais.
Užvirus pavirkite mišinį minutę, iš sūrymo išimkite visus komponentus. Išjunkite ugnį ir į marinatą supilkite šaldytas krevetes. Krevečių nevirti, o tik atšildyti.
Ananasų žiedus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į salotas. Po 5 minučių į salotas su kiaurasamčiu suberkite krevetes. Į salotas suberkite maltus juoduosius pipirus, įtarkuokite citrinos žievelę.
Į salotas įtrinkite ⅓ skiltelių česnako ir pagardinkite majonezu.
Susmulkinkite petražoles, suberkite į salotas, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Šios krevečių salotos taps mėgstamiausiomis ant jūsų stalo. Jis neįprastas, šiek tiek rūgštus ir tuo pačiu su saldžia ananaso nata.