Kepti kiaulienos suktinukai pasitarnaus kaip puikūs pietūs, kai nenorite praleisti dviejų valandų bandydami jį paruošti. Kartu su bulvėmis ir salotomis jos yra nenugalimos.
Kepti kiaulienos suktinukai turi didžiulį pranašumą tuo, kad patiekus juos kaip pietus, niekas neatsispiria. Tačiau panaudojimo rasite daugiau, nei galėtumėte tikėtis, nes jie tinka ir vakarėliams įvairiose gimtadienio šventėse. Jums tikrai nereikia sunkiai dirbti, kad juos paruoštumėte , o tai yra dar vienas papildomas faktas, kurį ypač įvertinsite, kai turėjote sunkią dieną ir nieko negalite padaryti. Tik būkite atsargūs, vos patiekę ant stalo, jie žaibiškai išnyksta.
Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:
Kiaulienos suktinukai:
- Kiauliena – 1000 g
- Sviestas – 50 g
- Druska – pagal skonį
- Malti saldieji pipirai – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Šviežios petražolės – pagal skonį
- Švieži krapai – pagal skonį
- Česnakai – 2 gvazdikėliai
Keptos bulvės:
- Bulvės – nuo 3 iki 6 vnt
- Druska – pagal skonį
- Malti saldieji pipirai – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Šviežios petražolės – pagal skonį
- Kitos žolelės ir prieskoniai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – keli šaukštai
Salotos:
- Morkos – 2 vnt
- Agurkų salotos – 1 vnt
- Kriaušė – 1 vnt
- Sojų padažas – 2 šaukštai
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Raudonieji pipirai – 1 vnt
Supjaustykite kiaulieną ir gerai sutrinkite, kad ji būtų kuo minkštesnė ir plonesnė. Prieš tai, žinoma, nuplaukite nuo visų nešvarumų ir bakterijų, kurios gali būti ant jos. Prieš pradėdami ruošti sviestą palikite iš šaldytuvo , kad jis spėtų šiek tiek ištirpti ir būtų lengviau maišomas. Tada sudėkite į dubenį, įberkite druskos, maltų saldžiųjų pipirų ir maltų juodųjų pipirų.
Petražoles ir krapus nuplaukite po vandeniu ir abu gerai supjaustykite. Nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite arba suspauskite į dubenį. Į dubenį suberkite susmulkintas žoleles ir gerai išmaišykite mišinį . Gautu įdaru užtepkite kiekvieną mėsos gabalėlį ir po to pamažu susukite riekeles į suktinukus. Pabaigoje juos visus persmeikite vėrinukais, kad įsitikintumėte, jog jie tvirtai laikosi.
Pietūs atrodo nuostabiai, o skonis dar geresnis
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, jos bus skanesnės. Į nedidelį dubenį įpilkite kelis šaukštus augalinio aliejaus ir įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų saldžiųjų pipirų ir kitų prieskonių pagal savo skonį. Petražoles dar kartą nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį . Viską gerai išmaišykite ir mišiniu aptepkite visus bulvių gabalėlius. Paruoškite kepimo skardą ir sudėkite į ją bulves.
Kiaulienos suktinukus sudėkite ant iešmelių ant kepimo skardos ir suvyniokite skardą į sudrėkintą kepimo popierių. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite bulves bei iešmelius apie 40 minučių . Tada nuimkite kepimo popierių ir kepkite iki auksinės spalvos. Kriaušes, salotinius agurkus ir morkas nulupkite ir viską smulkiai sutarkuokite.
Sudėkite šiuos ingredientus į dubenį ir suberkite susmulkintus pipirus. Sumaišykite augalinį aliejų su sojų padažu, cukrumi ir kitais prieskoniais pagal skonį (druska, malti juodieji pipirai…) . Galiausiai įmaišykite šį padažą į salotas ir baigę virti patiekite viską kartu. Gero apetito!