Gausite labai skanų desertą su naminiais ledais ir sausainiais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– riebi grietinėlė, 400 ml;
– kondensuotas pienas, 200 g;
– sausainiai, vanilė pagal skonį.
Virimo procesas
Visos priemonės ir formos būsimam desertui, gaminiams, turi būti šaltos. Prieš pradėdami gaminti, tiesiog padėkite viską į šaldytuvą arba šaldiklį 15–20 minučių.
Pirmiausia mažu greičiu plakite grietinėlę, kai masė pradės didėti, padidinkite mikserio greitį. Plakite apie 4 minutes iki purumo ir plona srovele supilkite kondensuotą pieną.
Į formą pagal savo skonį dėkite sluoksnį sausainių ir ant viršaus uždėkite ledų, išlyginkite ir uždenkite sausainių sluoksniu.
Desertą padėkite į šaldiklį 5-6 valandoms.
Patarimas : kuo kokybiškiau išplaksite grietinėlę, tuo geriau ir be kristalų ledai sukietės ir gausite patį skaniausią ir aromatingiausią desertą. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.