Sausainiai, užkandžiai ir įvairūs saldumynai daugeliui žmonių yra didelė atrakcija. Jei taip pat mėgstate sausainius, pabandykite, pavyzdžiui, namuose pasigaminti purius citrininius sausainius.
Nesvarbu, ar turite lankytoją, ar nieko nesitikite, visada galite paruošti ką nors saldaus, jei turite smaližių . Galite lengvai atsikratyti, pavyzdžiui, sausainiais, kurių jums net nereikia pirkti. Naminiai yra daug geresni ir tuo pačiu puikiai žinote, ką į juos dedate.
Paruoškite šiuos ingredientus
Norėdami paruošti šiuos purius sausainius, jums reikės šių ingredientų:
- 3 vištienos kiaušiniai
- 200 ml apelsinų sulčių
- 120 g cukraus
- 200 ml plaktos grietinėlės
- 10 g vanilinio cukraus
- citrinos sultys pagal skonį
- šiek tiek citrinos žievelės
- 120 ml pieno
- 120 ml augalinio aliejaus
- 12 g kepimo miltelių
- 200 g miltų
Pradėti dirbti
Pradėję gaminti purius sausainius greitai suprasite, kad tai nėra sunku. Paimkite didesnį dubenį ir įmuškite į jį 3 kiaušinius . Tada į dubenį supilkite vanilę, įprastą cukrų ir plakite mikseriu. Plakant visi ingredientai turi visiškai ištirpti.
Sumaišykite ingredientus kartu
Kai visi ingredientai ištirps ir pastebėsite, kad kiaušinių masė pasikeičia į geltonai baltą, supilkite pieną į mišinį ir toliau plakite mikseriu . Plakant mikseriu, reikia palaipsniui į mišinį įpilti saulėgrąžų aliejaus ir viską išplakti iki vientisos masės. Tada išjunkite maišytuvą ir naudokite šluoteles.
Užbaikite tešlą šluotele
Dabar į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir šluotele užminkykite tešlą. Kai tik gausite tešlą, įpilkite citrinos žievelės ir citrinos sulčių . Viską gerai išmaišyti. Galiausiai paruoškite skardą, kurioje kepsite tešlą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Tada supilkite ant jo tešlą ir paskirstykite per visą paviršių. Lakštą su tešla pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes.
Paruoškite sausainių formą
Jei namuose turite apvalią pjaustyklę arba neprieštaraujate naudoti stiklinę, paruoškite viską, ką galite naudoti apvalioms formoms iškirpti. Kai sausainių tešla baigs kepti, išimkite ją iš orkaitės ir stikline arba sausainių formele išpjaukite tešlą tiesiai ant kepimo skardos. Likusią tešlą neišmeskite, o palikite džiūvėsėliuose.
Dabar jūs beveik baigėte
Kai supjaustysite visus apskritimus, užpildykite juos apelsinų sultimis. Tačiau būkite atsargūs, kad jie nesudrėktų. Iš kiekvieno rato turi būti 1 arbatinis šaukštelis sulčių . Tada gerai išplakite grietinėlę ir baigę supilkite į ją likusias apelsinų sultis.
Dabar jūs beveik baigėte
Kai supjaustysite visus apskritimus, užpildykite juos apelsinų sultimis. Tačiau būkite atsargūs, kad jie nesudrėktų. Iš kiekvieno rato turi būti 1 arbatinis šaukštelis sulčių . Tada gerai išplakite grietinėlę ir baigę supilkite į ją likusias apelsinų sultis.